Kom närmare grönskan

Malmö kallas parkernas stad – och Bulltofta rekreationsområde är parkernas park. Här får du Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken på ett bräde men med all betoning på det naturliga och aktiva.

75 hektar naturpark väntar strax utanför porten.

Med andra ord: underbara löprundor, mysiga promenader, picknickar i det gröna och pulkatävlingar i det vita.

Granne med Malmös största park

Det är svårt att tro att Bulltofta rekreationsområde var en av Europas viktigaste flygplatser en gång i tiden. Idag bjuder denna gröna jätte på lövskog, dungar, hagar, blomsterängar, gräsfält, sjöar och dammar där fåglar, grodor och andra djur samsas. Hela parken är som gjord för promenader, picknickar och pulshöjare.

Bekvämt och nära

I Bulltofta Friluftstad finns redan allt som ger vardagen skönt flyt för nästa och nuvarande generation. Bank, bensin, burgare, butiker, service och såväl flera förskolor som grundskolor ligger nära.

Gång- och cykelbanorna är fina både inom området och in till stan. När du vill ta dig till city och vidare finns det alternativ. Bussen stannar en kort promenad bort, och vid Värnhem byter du vid behov till mängder av andra stads- och regionbussar. Tar du hellre bilen, är du på Inre ringvägen på ett kick.

Enkelt att leva ett aktivt liv

Gillar du att spela fotboll, tennis, basket eller landhockey är det bara att ta plats på plan. Vill du pumpa muskler rekommenderas utegymmet som ligger vid motionscentret, som även har ett välutrustat gym inomhus. Parken rymmer också södra Sveriges största bangolfbana och en utmanande frisbeegolfbana. På vintern kan du ha barnsligt kul i pulkabacken eller ha det glatt i skidspåret. Du kan också motionera hjärnan genom att vidga vyerna från utsiktsplatsen eller skåda de runt 30 fågelarterna som håller till i parken. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i arboretumet, en botanisk träd-trädgård i miniformat?